• Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook

Ga met mij de uitdaging aan!

By Websitezeeland
In home
jun 1st, 2017
0 Comments
5620 Views

Coaching van uit reflectie, inzicht en leren!

De kracht van het GRROW model is dat het in vijf overzichtelijke stappen leidt tot een duidelijk eindresultaat. Doordat de gecoachte zélf actief is in het verhelderen van het probleem en het genereren van ideeën, beklijft de output beter. De gecoachte komt als het ware zélf tot oplossingen.

GRROW staat voor: Goal, Reality, Resources, Options, Will

Goal: exploreren van het doel: de gewenste situatie.

Reality: exploreren van het probleem, de realiteit en haar context – de huidige situatie.

Resources: exploreren van de hulpmiddelen en krachtbronnen.

Options: exploreren van de mogelijkheden en opties – bij uitstek de creatieve fase!

Will: maken van een plan: komen tot beslissingen en actie.

Coaching is in de eerste plaats doelgericht en toekomst gericht en veel minder probleem gericht.

Een nuttige metafoor voor het GRROW coaching model is het plan dat je zou maken om een reis te ondernemen. Je begint met de kaart: waar gaan we naartoe (Goal), en waar zijn we nu (Reality)? Dan bekijk je de verschillende routes om op de bestemming te geraken (Options). Onderweg kom je interessante mensen tegen, medereizigers, met creatieve ideeën. Of, je komt achter eigen veerkracht tijdens de reis. (Resources)Tenslotte kies je er één uit, en zorg je ervoor dat je motivatie om de reis te ondernemen in orde is, en dat je voorbereid bent op alle condities en obstakels (Will)

Als coach hanteer ik dit model als een 5 stappenspel, een 5 stappen dans! In een coaching traject bekijk ik samen met u wat de coaching vraag is, en stappen samen dit traject van reflectie, inzicht, kiezen, leren en doen in.

Een coaching traject kan verschillende vormen aan nemen: Teamcoaching, coaching van individuele werknemers. Maar ook coaching van werkgevers, managers en leiding gevende.

Ga met mij de uitdaging aan!

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook