• Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook

Veelgestelde vragen

By Websitezeeland
jul 28th, 2014
0 Comments
5513 Views

Wat wordt precies bedoeld met rouwen?

Uit onderzoek blijkt dat mensen op verschillende manieren rouwen. Er bestaan verschillende theoriën over rouwen. Een bekende theorie is de gefaseerde rouwverwerkingstheorie. Deze berust echter niet op een wetenschappelijke basis.

Ik denk dat rouwen een relationeel, sociaal en interactief proces. Dit rouwproces is  uniek in  intensiteit, duur, betekenis en expressievorm. Zonder rouw is er geen liefde. Je rouwt immers wanneer je iemand verliest met wie je een relatie hebt. Deze relatie krijgt een andere betekenis wanneer deze persoon overlijdt.

Het rouwproces is een interactief samenspel binnen een familie, een gemeenschap en binnen andere  sociale structuren. Dit betekent dat u nooit alleen rouwt, al voelt het soms wel zo. Binnen een familie rouwt iedereen om eenzelfde persoon, alleen verschillen de herinneringen, relaties en de manier waarop men betekenis gaf aan zijn of haar liefde.

Wanneer heb ik hulp nodig?

Rouwen is een proces waarbij je gevoelens tegenkomt van verdriet, boosheid, angst, jaloezie,  schuld en schaamte. Soms gebeurt het dat deze gevoelens de overhand krijgen, waardoor je geen  uitweg meer ziet. Je raakt uit balans en emotioneel in de war. Dit is vaak een moment  om professionele hulp te vragen en te zoeken.

Wanneer heb ik een coach nodig?

Heb je de volgende vragen:

  • Wat vind ik nu echt belangrijk en hoe kan ik van daaruit mijn leven vormgeven?
  • Hoe kan ik bereiken dat ik ontspannen in het leven sta?
  • Hoe kan ik mijn talenten meer tot ontwikkeling brengen?
  • Hoe vind ik werk dat mij voldoening geeft?
  • Hoe creëer ik een goede balans tussen werk en privé?
  • Hoe leer ik beter te communiceren?
  • Hoe zorg ik voor meer diepgang in mijn relaties?
  • Ik sta op een kruispunt op mijn levenspad en heb behoefte aan een steuntje in de rug om tot een goede keuze te komen

Dan kun je overwegen om een coach in de armen te nemen. Samen gaan we op weg, om in een vooraf afgesproken aantal gesprekken, een duidelijk doel voor ogen te krijgen, en hier dan ook actie op te ondernemen!

Wat is een traumatisch verlies?

Het verlies kan zo onverwacht zijn en de machteloosheid zo groot dat je de controle over jezelf verliest en volkomen weerloos raakt. Dan kan het verlies een traumatische ervaring worden. Dit is bijvoorbeeld wanneer u geconfronteerd wordt met de dood van een geliefde door zelfdoding, moord of ongeval. Wanneer het verlies traumatisch verloopt dan kan dit het rouwen hinderen of blokkeren. Samen gaan we opzoek naar jouw kracht, jouw draagkracht, jouw veerkracht, jouw levenskracht.

About "" Has 19 Posts

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook