• Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook

Individuele coaching? Mindfulness?

By Websitezeeland
In diensten
aug 5th, 2015
0 Comments
5258 Views

                                    

2

meer rust
minder stress
minder piekeren
meer slapen
minder irritatie
minder pijn
minder onzekerheid
meer genieten
meer geluk

Binnen mijn praktijk geef ik, naast andere methodieken, Mindfulness. Mindfulness geeft ondersteuning, en helpt en versterkt de veerkracht bij mensen.

Oefeningen en meditatie kunnen piekeren, stress en onzekerheid verminderen. Mindfulness is helpend bij burn-out, rouw en verlies, chronische ziek zijn. Mindfulness is ondersteunend bij het zichtbaar maken van patronen binnen je leven die je eigenlijk niet zo prettig vind.

Mindfulness gaat over jezelf.  Mindfulness gaat over opmerken wat er is (en dus niet alleen maar doorrennen). En zonder oordeel ervaren van wat er is. Dat is niet zweverig of moeilijk, maar vraagt wel oefening.

In het coaching traject krijg je concrete handvatten en tips om minder op de automatische piloot te leven en alert te zijn op hoe jij meer kunt genieten van het leven. Op je werk en thuis! Mindfulness is wetenschappelijk bewezen effectief; het zorgt voor meer energie, meer rust, grotere opmerkzaamheid, minder stress, minder angst, meer zelfvertrouwen, meer zelfkennis en meer creativiteit.

Daarnaast leer je om je minder te laten afleiden door prikkels van buitenaf en leer je je lichaam beter gebruiken als informatieverstrekker. Want het is het lichaam dat aangeeft wanneer je stress ervaart. Die signalen vroegtijdig herkennen betekent vaak het voorkomen van stressklachten.

Geïnteresseerd in individuele coaching waarin mindfulness een rol speelt? Een gemiddeld individueel traject bestaat uit 6 sessies van 1 uur en een voorgesprek.

Ik hoop je te ontmoeten!

Carola

 Wat is Mindfulness?

Mindfulness is het makkelijkst te begrijpen vanuit zijn tegendeel: leven op de automatische piloot. In de keuken, tijdens het autorijden, op het werk – let maar eens op hoe vaak we op routine draaien terwijl de denkgeest bezig is met iets anders, met verleden en toekomst.   Toch kennen we ook allemaal ervaringen van volledig aanwezig zijn: de adembenemende zonsondergang, prachtige muziek of een andere intense ervaring. Onze geest is stil, we zijn een en al aandacht. We proeven de rijkdom van het moment.

Waar je aandacht is, daar ben je. Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Met mindfulness leef je intenser en bewuster. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger. Zonder oordeel dat laten zijn wat er al is. 

Bent u ook geïnteresseerd in een boeiende workshop? Heeft u advies nodig rondom rouw? Een lezing?

Ook hierin kan ik u helpen, laat het mij weten!

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook